Friday, May 9, 2014

MİDYE BÖREK



midye borek 1


Haftaya güzel bir börekle başlayalımm.. Yapımı biraz karışık gibi gözüksede değil aslında. Normal klasik böreklerden sıkılmış olanlar için değişik bir alternatif. 1 yufkadan 4 adet börek elde edebiliyorsunuz. İçini istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Ben Kıymalı yaptım. Patatesli de çok yakışmakta.

MALZEMELER:

20 ADET BÖREK İÇİN:

5 adet yufka

1 adet soğan

200 gr kıyma

tuz karabiber

SOSU İÇİN:

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

50 gr tereyağ ( ya da sıvıyağ)

ÜZERİ İÇİN:

Yumurta sarısı

YAPILIŞI:

1) Soğanı ince kıyın. tavaya alın ve kavurun. kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. tuzunu ve karabiberi ekleyin. soğuması için bir kenara alın.

2) Sos için süt ve suyu ılıtın. içine tereyağını katın. ( sıvıyağ kullanacaksanız ısıtmanıza gerek yok.

3) Yufkayı tezgaha serip her tarafına eşit miktarda sos sürün. daha sonra Yufkayı 4 eşit parçaya bölün. yufkanın dörtte birinin fotoğraftaki gibi ucundan ve sonundan tutarak ortada birleştirin.

4) Kenarda kalan geniş parçaları kendinize doğru çekerek ortada birleştirin.

5) Uç kısmına yaptığınız iç malzemeden koyun ve sarın.

6) Sıvı malzeme kalırsa böreklerin üzerine dökün. 1 saat bekletin. üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.


midye borek 2


NOT: Fotoğraf internetten alıntıdır.

No comments:

Post a Comment